Exkurze do technického zázemí Aquacentra Pardubice (1.6.2023)



Datum konání:
1.6.2023

Dnes 1.6. 2023 jsme se s celou třídou 1.I zúčastnili exkurze do technického zázemí Aquacentra v Pardubicích, které provozuje společnost PAP PARDUBICE o.p.s.

Aquacentrum Pardubice je největší aquapark ve Východních Čechách. Moderní 50m bazén, 25m bazén, zóna aqua, wellness zóna a v letních měsících také venkovní bazény s letní pláží přivítají každoročně okolo 510 000 návštěvníků.

Budoucí instalatéři tak po prvním roce čerpání školních znalostí a dovedností ve svém oboru měli možnost seznámit se se skutečným technickým řešením všech instalací potřebných pro chod aquacentra.

Po prvním rozkoukání v recepci jsme byli přivítáni technickým ředitelem panem Radkem Musilem a společně pokračovali do technického zázemí, které není běžným návštěvníkům aquacentra přístupné.

Při jeho prohlídce jsme postupně viděli celé technologické vybavení – tedy zařízení strojovny, filtry, čerpadla, úpravny vody, výměníky tepla, zásobníky na vodu, jímky, různé druhy potrubí a armatur opatřené regulačním a měřícím zařízením. Dozvěděli jsme se řadu zajímavých informací o použitých technologiích, materiálech a izolacích. Překvapilo nás např., že část vody pro bazény je získávána z přilehlé řeky Chrudimky.

Exkurze nám pomohla lépe pochopit probíranou látku a předčila naše očekávání. Získali jsme představu, jaké zařízení je potřebné nejen pro vytápění a provoz WC a umýváren, ale také bazénů, tobogánů, skluzavek, chrličů vody, divoké řeky, vířivek a dalších atrakcí.